Potrzebujesz więcej informacji?
Wyślij e-maila ze strony 'Kontakt' lub zadzwoń: +48 602 694 826
Potrzebujesz więcej informacji?
Wyślij e-maila ze strony 'Kontakt' lub zadzwoń: +48 602 694 826
Przed domem weselnym Państwa Pasoniów.
|
Tomasz Pasoń odpowiada na pytania gości.
|
Zwiedzanie gospodarstwa.
|
Po raz pierwszy touroperator Welcome Tourist gościł 44-osobową grupę rolników z Irlandii Północnej, z organizacji rolniczej Ulster Farmers Union w Fermanagh i przygotował im interesująca podróż studyjną.
Choć przylot do Krakowa nastąpił późnym wieczorem, w drodze z lotniska do hotelu po staropolsku podjęliśmy gości wystawną kolacją z lampką wina. W kolejnych dniach, próbując wielu innych specjałów polskiej kuchni, irlandzcy rolnicy zwiedzili firmę handlującą bydłem mięsnym koło Nowego Sącza, gospodarstwo hodowlane zakonu Cystersów i browar w Szczyrzycu, jedno z najlepszych gospodarstw rolnych w kraju należące do Państwa Krystyny i Władysława Butorów z własną biogazownią, destylarnią spirytusu i hodowlą blisko 2 tysięcy sztuk bydła mlecznego. To śląskie gospodarstwo zrobiło na gościach wielkie wrażenie. W czasie pobytu w Polsce Welcome Tourist zapewnił także możliwość zwiedzenia Krakowa, Muzeum Auschwitz-Birkenau i Kopalni Soli w Wieliczce. W ostatnim dniu pobytu w Polsce Irlandczycy byli gośćmi firmy Limeko, farmy drobiu zachowującej wszelkie wymogi hodowli ekologicznej. Limeko jest jedyną firmą w Polsce, której drób można kupić we wszystkich większych miastach Polski. Zakończeniem podróży studyjnej było zwiedzanie firmy i degustacja drobiowego mięsa i wędlin na przygotowanym przez Gospodarzy garden-party.
Przy stawie rybnym Cystersów w Szczyrzycu.
|
Spacer po terenie klasztoru w Szczyrzycu.
|
Panorama gospodarstwa zakonu Cystersów w Szczyrzycu.
|
Przed oborą gospodarstwa Cystersów w Szczyrzycu.
|
Przed browarem w Szczyrzycu.
|
Jeden z najlepszych polskich rolników Władysław Butor odpowiada na pytania.
|
Przy elewatorach i suszarni kukurydzy.
|
Przy cielętniku farmy Butor.
|
Nowa obora farmy Butor.
|
Władysław Butor pokazuje nową oborę.
|
Irlandczycy mieli wiele pytań do polskich hodowców.
|
Kurnik w ekologicznej hodowli drobiu w Młynnem.
|
Poczęstunek w firmie "Limeko".
|